For at komme godt igang med at bygge en Chatbot med Chatfuel er der faktisk kun 2 krav, du skal have opfyldt.
Du skal have en Facebook side

Chatbots på Facebook virker kun på de såkaldte Facebook ’sider’ (Pages) og altså ikke i Facebooks ’grupper’ eller på private profiler. Det første krav er derfor at du opretter en Facebook side, hvis du ikke allerede har en.

Det er muligt at bygge Chatbotten uden først at have en Facebook side, men det er ikke hensigtsmæssigt, fordi du ikke kan teste den fuldt ud. Vælger du at starte opbygningen af din Chatbot uden at forbinde den til en Facebook side, kan du teste ca. 80% af Chatbottens funktioner.

Har du ikke en Facebook side, kan du oprette den her: https://www.facebook.com/pages/create

Du skal have en Chatfuel konto

Det andet krav er, at du skal have en Chatfuel konto. Den er gratis af oprette, hvis du vælger standardmodellen, og i de fleste tilfælde er denne løsning rigelig. Standardløsningen har nemlig alle de funktionaliteter, som en velfungerende Chatbot skal have.

I Chatfuels ’Pro’ løsning, får man adgang til ’People’. Den giver mulighed for at se mere information om den enkelte bruger, eksportere brugerdata, samt fastsætte forskellige attributter for den enkelte bruger. ’Pro’ udgaven gør det også muligt at fjerne Chatfuel egen lille ’reklameteaser’ fra menuen.

Hvis du ikke ønsker at det er offentligt, hvilken Chatbot model, du benytter, bliver du derfor nødt til at købe ’Pro’. Teaseren er dog ret diskret, så tjek først, om du finder det nødvendigt.

Du kan oprette din Chatbot konto her: https://chatfuel.com/