Chatfuel-platformen rummer mange features, der hjælper dig med at producere effektivt indhold i din Chatbot.

Her er ’Cards’ det grundlæggende element, der sikrer at din Chatbot er skarp, klar og levende i sin kommunikation.

Indhold kan præsenteres for brugeren på flere forskellige måder, og det er helt op til dig selv, hvordan du foretrække at kommunikere. Om det er via ord eller billeder, og om det sker i kombination med andre features.

I Chatfuel er disse features opbygget som såkaldte ’Cards’. Når du bygger dine flows op, vil de ofte bestå af flere forskellige Cards, der sættes sammen og bruges i kombination med andre Cards.

Bruger du dine Cards rigtigt, er de et nemt og logisk værktøj til at skabe levende og varieret kommunikation med brugeren.

Nedenfor gennemgår jeg de 6 Cards, der bedst sætter dig i stand til at opbygge et varieret og effektivt Chatbot flow.

  • Text
  • Gallery
  • Image
  • List
  • Quick reply
  • Typing

Text
Text er naturligt nok den mest benyttede måde at formidle information til brugeren, og vil som regel altid indgå i dit flow. Text Cards kan udvides med 3 indbyggede knapper, som sender brugeren videre til et andet Card, en URL eller et telefon nummer.

Gallery
Et Gallery Card indeholder et billede, en overskrift og en underoverskrift, samt 3 indbyggede knapper. De udgør tilsammen en blok af information.

Med Gallery kan du bygge helt op til 9 forskellige blokke, som automatisk lines op ved siden af hinanden.

Gallery Cardet er helt ideelt til at give brugeren et samlet overblik over, hvilken information og hvilke funktioner, din Chatbot rummer.

Cardet er også det eneste sted i Chatfuel, hvor du direkte kan tilskynde brugeren til at dele information på Facebook eller via Messenger.

Image
Med Image Cardet publicerer du helt enkelt billeder. Billederne er gode at benytte lige før man sender et Text Card, da det skaber blikfang og variation.

List
List Cardet minder om Gallery, men hvor Gallery præsenterer sit indhold horisontalt, vil List vise dit indhold vertikalt. Præcis som vi forventer det fra en almindelig listeopstilling.

Quick reply
Dette Card giver mulighed for at lave X antal knapper, som brugeren skal forholde sig til og træffe valg omkring, før Chatbot flowet fortsætter.

De valg, brugeren træffer, gemmes herefter af Chatfuel som brugerattributter. Atrributterne kan benyttes til at målrette fremtidig kommunikation overfor brugeren.

Det er med Quick Reply Cardet at du f.eks. får brugeren til at tilmelde eller afmelde sig Chatbotten.

Typing
Dette Card er en lidt sjov feature, der gør din kommunikation mere levende. Den viser med en simpel grafik og tekst brugeren, at Chatbotten er i gang med at taste en besked.

Det får brugeren til at blive hængende, og giver samtidig personen mulighed for at få læst den seneste information færdig.

Flere Cards og features
Chatfuel forbedrer hele tiden sine eksisterende Cards, og udvikler samtidig nye muligheder og features.

Der findes allerede nu andre spændende og relevante Cards, som jeg vil præsentere senere. Disse Cards er lidt mere komplicerede, og jeg vil derfor gennemgå dem enkeltvist.
De 6 ovennævnte Cards, sætter dig dog fuldt ud i stand til at lave et rigtig godt Chatbot flow.